”Memory” – Daniel Ivo


+Sandgrund_web_DSC00056

Vet ganska lite om vad det är jag kommer att få se för fotoutställning när jag kliver in i det legendariska danspalatset Sandgrund, som nu för tiden fungerar som Lars Lerins konsthall.

Lerinmuseet har ett utställningsrum för gästuställningar, där Daniel Ivo idag har vernisage med sin bildserie ”Memory” (en utställning som pågår fram till 15 februari 2015).

Går runt och kollar på bilderna som sin form är diptyker, med andra ord två oberoende bilder med associationer till varandra, och precis som utställningens namn handlar det här om en visuell kreativ associationslek mellan bilderna som är olika men ändå hör ihop

Många av motiven på bilderna är hämtade från omgivningar och saker i vår vardag, som med sin enkelhet och olikhet på ett lustfyllt och kreativt sätt kopplats ihop så att ett plus ett blir tre.

Efter en stund kommer Daniel fram och presenterar sig och vi hittar varandra fort i samtalet. Han berättar om hur han hittade till fotofgraferingen av en slump vid ett armbrott i samband med en skateboardtur och sedan inte kunde måla på ett. Då hittade han till kameran och fotograferingen som ett sätt för utöva sitt konstnärligt uttryck.

Idén till konstprojektet som nu resulterat i den här utställingen, fick han när han gick en kurs i fotografi på Göteborgs universitet. En kurs som jag för övrigt själv har funderat på att söka in på och som jag naturligvis nu blev ännu mer sugen på att ta mig an när Daniel berättade om hur inspirerande och bra kursen var.

Någon annan utbildning inom foto har han inte, utan har lärt sig själv och vill lyfta fram att det här handlar om konstfoto, inte tekniskt avancerat foto.

Besöket på utställningen och mötet med Daniel gav massor av energi och inspiration till mig att det är hög tid att ta tag och förverkliga de idér och funderingar jag själv har runt några fotoprojekt.

Tack Daniel!

Utställningshall_web_DSC00043

Utställningshallen för fotoutställningen ”Memory”

DanielIvo_web2_DSC00036
Konstnären Daniel Ivo.

BildBesökare_web_DSC00042

Besökare som tittar på utställningen

BildByggarbetar_webb_DSC00046

”Neonmän” Köpenhamn/Malmö

IvoGrönDörrBild_web_DSC00052

”Entré” – Köpenhamn/Barcelona

BesökareThimar_web_DSC00033
Och här har vi bekanta fotografen och galleristen Claes Thimar som jag träffade på utställningen.

En reaktion till “”Memory” – Daniel Ivo

  1. Tack själv Mattias. Det var mycket trevligt att träffas!
    //Daniel Ivo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close