Vernissagedag på Galleri Backlund


Körsbärsträden står i blom när vi promenerar genom Göteborg i den ljumma majsolen.

Jennie är förstås med mig och min morbror som bor strax utanför Göteborg har anslutit under förmiddagen och håller oss sällskap.

Redan på håll ser jag att det redan är ganska mycket besökare utanför och på väg in i galleriet som precis öppnat.

Nu får jag lite fjärilar i magen och en känsla av förväntan kommer över mig.

Undrar hur och vart i lokalen mina bilder hänger? hur ser de ut i förhållande till de andra verken på utställningen? …snart vet jag.

Jag har aldrig besökt Galleri Backlund tidigare, även om jag sett bilder på lokalen från andra utställningar.

Vi kliver in och det är redan fullt med besökare. Direkt  hör jag någon säga; ”Mattias?”

Förvånad vänder jag mig om och där står fotografen Sina Farhat. Han har sett att jag ska vara med på utställningen och rest in till Göteborg för att träffa mig och se mina bilder. Verkligen en rolig överraskning!

Efter en pratstund med Sina fortsätter jag att kryssa in mellan alla besökare för att se vart mina bilder hänger. Det är en stor och fin lokal och där i ett av rummen ser jag mina bilder. Åh, de hänger riktigt bra och är omgiven av andra fina verk. Bara någon meter i samma rum hänger också ett superfint verk av  min vän och konstnären Tomas Christensson, men jag har ännu inte sett honom här.

Plötsligt dyker Emelie (en kompis till Jennie) upp med ett stort leende. Hon och hennes mamma är i Göteborg under helgen och har sett att vi är här. Så kul med bekanta och vänner som tar sig tid och kommer på såna här tillställningar, det betyder mycket!

Strax därefter kommer Tomas tillsammans med sin syster som också bilder med på utställningen.

Jag smyger lite nyfiket på besökare som stannar upp framför mina bilder och ser hur de pekar och pratar, tittar i utställningskatalogen. Försöker höra vad de säger, men orden drunknar i sorlet från alla andra besökare. Det är en fin stämning och alla är glada, jag också.

Jag går runt i galleriet och tittar på de andra verken.  Både galleristerna har gjort ett utmärkt jobb med hängningen och även juryn ett riktigt bra urval, som bland drygt 500 sökande har valt ut 76 konstnärer. Det är en verkligen en fin samlingsutställning med hög kvalité. Och även om variationen av tekniker och uttryck är stor, känns det inte spretigt.

Ser att det står en kvinna och tittar på mina bilder och jag går fram och presenterar mig. Hon gillar min bild ”Vinterlandskap” mycket, vi pratar en stund, visar min gamla favoritkamera som jag tagit bilden med och berättar hur arbetsprocessen har gått till. Hon går och kommer strax tillbaka med galleristen, jag hänger inte med riktigt, men han sätter en röd lapp vid min bild och den är såld.

Kvinna är verkligen jätteglad över sitt köp och jag är naturligtvis överväldigad av hennes fina ord och att hon tycker om den så mycket.

Jag tycker själv mycket om bilden och pappret som lyfter fram kornet och detaljerna på ett sätt som lyfter och balanserar perfekt.

Pratar med galleristerna Lars Backlund och Ida Gudmundsson, både mycket trevliga.

Det är dags att runda av vernissaget för att hinna med äta en lunch innan tåget rullar hem mot Karlstad och Värmlandskogen igen.

Oj, vilken fantastiskt fin och speciell dag det blev idag!

Imorgon ska jag framkalla några rullar som jag nyligen har tagit med min gamla kamera, och hoppas att det finns några nya favoritbilder som kanske kan visas på någon kommande utställning.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close