Antagen till Värmlands Konstnärsförbund


Igår eftermiddag ringde ett ”okänt nummer” på min telefon. Mannen som ringde presenterade sig som Bo Wadman Larsson, ordförande i Värmlands Konstnärsförbund, och han ville meddela mig att jag blivit antagen som medlem till Värmlands konstnärsförbund.

Visste inte riktigt vad jag skulle säga, och det är ovanligt. Så jag tror det blev ett darrigt ”tack”, samtidigt som hela kroppen bubblade av glädjerux.

Ett så fantastiskt roligt och inspirerande besked!

Jag har under de senaste åren jobbat fokuserat med siktet inställt på att uppfylla kriterierna för att kunna ansöka om medlemskap och har nu ”check” på fler kriterier än vad som krävs.

Till förbundet kan man ansöka om medlemskap en gång per år och för att vara behörig att söka ska man uppfylla ett antal kriterier så som t ex konstnärlig utbildning, olika typer av utställningar, erhållna stipendier, representerad i konstsamlingar, pedagogisk erfarenhet m.m.

När man är behörig att söka, så är det sist men inte minst en visuell bedömning av 3-5 verk som man lämnar in vid söktillfället, som en invalskommité från förbundet tittar på, bedömer och väger samman med den skriftliga ansökan.

När jag på morgonen den 1 april lämnade in mina verk för bedömning till ett Galleri här i Karlstad, var utställningslokalerna redan kantade med sökande konstnärers verk.

Med den konkurrensen som jag själv såg vid inlämningen av mina verk, känns det extra roligt och hedrande att vara en av de fyra nya medlemmar som förbundet valde in 2020.

Att vara en del av Värmlands konstnärers yrkessammanslutning är för mig personligen ett erkännande och kvalitétstämpel för det visuella skapande och uttryck som jag jobbar med, samtidigt som det ger massor av inspiration att fortsätta att utveckla mitt skapande.

2 reaktioner till “Antagen till Värmlands Konstnärsförbund

  1. Gratulerar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close