Antagen till Värmlands Konstnärsförbund


Igår eftermiddag ringde ett ”okänt nummer” på min telefon. Mannen presenterade sig som Bo Wadman Larsson, ordförande i Värmlands Konstnärsförbund, och han ville meddela mig att jag blivit antagen till Värmlands konstnärsförbund.

Såklart ett fantastiskt roligt och inspirerande besked!

Till förbundet kan man bara söka en gång per år. För att vara behörig att ansöka ska man uppfylla ett antal kriterier så som t ex konstnärlig utbildning, olika typer av utställningar, erhållna stipendier, representerad i konstsamlingar, pedagogisk erfarenhet m.m.

Jag har under de senaste åren jobbat med siktet inställt på att uppfylla kriterierna och har nu ”check” på fler än vad antagningen kräver som lägsta nivå.

Och sist men inte minst görs också en visuell bedömning av 3-5 verk, som en invalsjury tittar på, bedömer och väger samman med den skriftliga ansökan.

På morgonen den 1 april var det inlämning av verken på ett Galleri här i Karlstad, och när jag kom till galleriet var utställningslokalerna redan kantade med sökande konstnärers verk.

Så det känns såklart mycket hedrande och fint att jag var en av de fyra nya medlemmar som i år blev invalda till förbundet.

2 reaktioner till “Antagen till Värmlands Konstnärsförbund

  1. Gratulerar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close