Arbetsstipendium för kulturarbetare


logo karlstads kommun
Känner mig oerhört glad och hedrad över beskedet om att jag är en av nio kulturarbetare som 2020 får ett arbetsstipendium från Karlstads kommun.

Zeiss Ikonta M

Grunden i mitt bildskapande är det analoga fotograferandet.

Har du följt mig här på webbsidan, Facebook eller Instagram, så kanske du har sett att jag utforskar och provar en del alternativa fotoprocesser och tekniker, som till exempel Cyanotopi, kemigram och fotopolymer.

Syftet och målet för det här stipendiet och som det ger möjlighet till är att fördjupa kunskaperna i alternativa fotoprocesser och framkallningstekniker.

Med stipendiet som grund ska jag tillsammans med Jan Löfgren som också jobbar med alternativa fotoprocesser, ta det här ett steg till. Vi ska utforska nya tekniker, förädla den kunskap vi har, men också experimentera med tekniker och material för att utveckla bildskapandet.

2020 har alla förutsättningar att bli ett inspirerande, kreativt och utvecklande år.

Resultatet av vårt arbete och bildskapande kommer att visas på en utställning under hösten 2020 med temat ”alternativt fotografi”, där vi ska visa upp och berättar om våra bilder, tekniker och processer.

Planen är att vi i samband med utställningen också ska arrangera en workshop för 5-6 personer i Cyanotypi.

Förhoppningen och förutsättning är naturligtvis att Corona-viruset då har ebbat ut, och att vi kan ha sociala kontakter igen och umgås på det sätt som vi är vana vid.

Cyanotopi

Mer information om utställning och workshop kommer naturligtvis när vi närmar oss hösten.

Även Karlstads Universitet har också varit i kontakt med oss och frågat om vi vill hålla en workshop i Cyanotopi, som en del i en kurs under våren 2021. Det är inget klart än, men vi har sagt ”ja” och det vore fantastiskt roligt om det skulle bli så.

Var rädd om dig och ta hand om varandra!

 

En reaktion till “Arbetsstipendium för kulturarbetare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close