En bisak


Mitt bidrag till fotosöndag är ”Blommor och bin”

Blommor och bi

Bilden finns också på flickr och är naturligtvis uppladdad i gruppen för fotosöndag.

Temat den här veckan är varken blommor eller insekter, men däremot färgen Turkos.

Färgteman öppnar så himla mycket möjligheter att det blir svårt att konkritisera och välja vilken väg man ska gå för att hitta en bildidé som man sedan kan utveckla och fota.

Lördag (igår) var den dag jag hade möjlighet att fotografera veckans tema, så precis som förra veckan gav jag mig ut på en morgonpromenad med kameran som kompis (för övrigt en utmärkt tid på dagen med fint och bra ljus att fota i).

Just nu är det tidig försommar och naturen på våra breddgrader håller på att explodera i blommor och grönska. Vackert är bara förnamnet!

Min tanke och bildidé var att hitta vita blommor som jag skulle fota underifrån med en blå himmel som bakgrund, överexponera en aning och sedan justera den turkosa tonen i datorn.

Till slut hittade jag mitt träd med vita blommor och dessutom fanns det ett bi som var sugen att vara med på fotosöndag, så jag bjöd in honom. Ska jag vara ärlig var det inte riktigt så lätt som det kanske låter, men efter en stunds väntan så dök läget upp.

När jag sedan laddade in bilden i datorn kändes den turkosa tonen på himlen allt för ”kemisk” och konstlad. För att komma runt det problemet la jag helt enkelt till en textur med lite kontrast som ändrade bilden rejält, men samtidigt gav det en bättre magkänsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close