Minnen


Fotonegativ
Fotonegativ som väcker minnen till liv är min tolkning till tema avtryck för Fotosöndag (bilden finns också på mitt konto på flickr ).

Bildidén runt fotonegativ och ett självporträtt dök upp i huvudet ganska snart då jag började fundera på hur jag skulle gör min tolkning för veckans tema och kompositionen jobbade jag fram väl framför kameran. Jag tog ett 10-tal bilder med lite olika vinklar och avstånd, men fastnade för ett ganska tajt och nära utsnitt.

Jag tycker verkligen negativen är en passande och fin tolkning för tema ”Avtryck” ur flera perspektiv.

När jag väl hittade den gömda kartongen med negativen och ett 100-tal gamla foton, väcktes också många vilande och bortglömda minnen till liv. Tiden stannande under några timmar som jag delade tillsammans med min minsta dotter där leenden, skratt och tårar blandades när jag drömde mig tillbaka i mitt liv som låg där i skokartongen.

En fin stund för reflektion och eftertanke över hur människor, relation och möten påverkar och förändrar våra liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close